Alla inlägg den 1 februari 2009

Av chokladpudding - 1 februari 2009 20:33

Har precis kollat på Kalla Fakta och sen följt chatten med reporten Per som gjorde inslaget om dun och den grymma hanteringen av fåglarna när dom plockas levande på sina fjädrar. Fy fan va vidrigt!!!!!

Vi har dunkuddar och duntäcken hemma, men vi hade inte en aning att fåglarna behandlas på detta vis.....ryser av äckel!!!!!

Tänker bojkotta ALLA dunprodukter i framtiden som inte kan garantera att dunet kommer från redan slaktad fågel.

Såg ni inte repotaget kan ni gå in på tv4.se och kolla!!

http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.833891

Repotaget fortsätter nästa söndag kl 19.20 i tv4. KOLLA!!!!!!!!



Annars idag så har solen lyst upp dagen och vi tänkte ta en tur till Knalleland i Borås för lite shopping....men efter en stund i bilen så börjar lillkillen att spy !!!!!!!!!!

Jag tänkte först att...jäklar, nu har han fått kräksjukan.....men jag tyckte att han mest fick upp slem och tyckte inte riktigt att det stämmde med kräksjukan.

Vi fick iallafall vända då han kräktes upp slem vid två tillfällen till, men så kom vi på att han kanske blivit åksjuk. Vi åkte genom Härskogen......en kringelikrokig väg med solen i ögonen.....t.o.m jag kände mig lite illamående.

När vi kom hem och lillkillen fått en dusch och lite tröstvälling (för han va lite ledsen) så va allt bra igen och han har varken spytt eller haft nån diarre´ under dagen, så det kan INTE ha varit kräksjukan utan måste helt enkelt varit åksjuka.

Jag skall iallafall tillbaka till jobbet imorgon och hoppas att jag och familjen kan hålla oss friska så att man slipper vara hemma från jobbet mer på ett tag.



Fick reda på (via facebook av en fd vän...lång historia ang. detdär) som hade läst en dödsannons i Gp över en person som hon trodde va en av mina bästa vänner i min barndom. Jag kollade upp detta och har även fått bekräftat av vänner till mina föräldrar som kände henne att det va hon som dött.

Vi gled ifrån varandra i tonåren då hon fick barn och jag gick vidare på annat håll...men vi va bästa vänner från det att jag va 5 år och hon 8 år och ca 5-6 år framöver.

Jag trodde att dödsorsken varit alla hennes sjukdomar (hon va alltid sjuk...det va nåt med köldkörteln, astma och så tror jag hon led av nån lindrigare form av ms).....men fick idag veta hon ramlat i hemmet när hon antagligen skulle upp på toa mitt i natten...hon hade ett stort sår i huvudet. Det va hennes sambo som hittat henne på morgonen. Hennes äldsta barn är ca 15 år tror jag.  Usch va hemskt!!!! :-(


R.I.P Anette

Född 11 jan -72

Död 28 dec -08







Ovido - Quiz & Flashcards