Alla inlägg under januari 2009

:-(

Av chokladpudding - 14 januari 2009 22:47

..................................................
........................ledsen!! :-(

Av chokladpudding - 14 januari 2009 18:21

Ja, jag är fortfarande hemma från jobbet med kraxig röst på dagarna och feberfrossa om nätterna. Skall vara hemma resten av veckan, det är väl lika bra.

Dottern va på dagis idag och sonen börjar bli bättre från sin feber så han skall till dagis imorgon han med....så det blir mellan kl 09 och 14, och då kan jag vila upp mig hemma, för det e fan inte lätt att finna ork att underhålla barnen när man är sjuk. Men jag måste ta mig till ett apotek imorgon för inhandling av mer värktabletter ifall jag får feber igen, för nu har jag knaprat i mig dom sista.



Vi, jag och sambon, har planerat att piffa till hallen och köket lite grann så till helgen skall vi inhandla lite nya saker och annat piff till detta. Men redan idag fick jag hem två roliga detaljer till hallen som jag betsällde från www.bluebox.se  häromdagen.

 Dom skall sitta på väggen i hallen vid ytterdörren och hålla reda på våra respektive nyckelknippor.

Visst är dom fräcka!!!???


Kommer givetvis ta kort på resultatet i hallen och köket när det är klart. 

Sovrummet har vi redan piffat till lite sen sonen flyttade ur sin spjälsäng som stod där inne innan (han sover numer i underslafen i barnens våningsäng nämligen) och det kommer kort på det också vid ett senare tillfälle då jag skall fixa en liten grej till därinne.

Jag ÄLSKAR inredning så har ni tips på trevliga inredningssidor så skriv en kommentar och tipsa tack. Det skulle vara MYCKET uppskattat!!!


:-) 

Av chokladpudding - 13 januari 2009 08:25

Ju längre kvällen led igår, ju mer lät jag som en kraxande kråka och imorse va rösten borta....så nu kan ungarna tjoa och tjimma huuuuuur mycket som helst utan att mamma kan säga ifrån på skarpen.

Förhoppningsvis så kommer sonen att vara en aning lugn idag iallafall då han spydde av nån anledning inatt, han hade även feber. Tror inte att det är nån magsjuka för han har ätit nu på morgonen med god aptit och behållt det samt är ganska pigg.

Nu sitter vi här i soffan....jag och barnen....under samma täcke och tittar på Bolobompa.....och vi nyser om vartannat och snorpapper ligger redo på bordet.

Jag skulle ju igentligen gått till tandläkaren idag men sambon fick ringa (då jag inte har nån röst) och avboka tiden.....igen. Sist jag skulle dit hade jag ju halkat och slått i svanskotan och hade sån värk att jag knappt kom upp ur soffan.

Fick en ny tid i februari istället.



Jaha....vad skall man hitta på idag då???? Jag kommer inte ha nån ork att stimulera barnen idag så jag hoppas att sonen e lugn idag......dottern brukar ju underhålla sig själv med att puzzla eller måla eller spela Bolibompa spel på datan.


Nä, nu ska jag gå och leta rätt på rösten!!!


Tjing!!

Av chokladpudding - 12 januari 2009 18:38

...så det blev en semla idag!!! *skäms* :-(

Jag gick hem efter halva dagen på jobbet idag för jag kände hur febern kom smygandes och jag frös och kallsvettades och blev blekare och blekare.

När jag kom hem så va ( till min förvåning) hela familjen hemma. Sonen hade visst vaknat med feber han med så sambon hade stannat hemma med barnen.

Efter lite vila och en värktablett mot febern så överraskade jag familjen med lite hemmagjorda semlor. Det va mumsigt det.....och nu känner jag mig inte alls sugen på semlor mer för jäklar va mätt och sockerchockad jag blev!!!

 Mums!!!!!! ;-)




Är bara tvungen att dela med mig av denna  söta bild av sonen jag tog igår när han satt i badrummet på en pall när dottern badade i bäbisbadbaljan :-)

Sååååå söt han är denna lilla kille!!

Han älskar vatten och skum till skillnad från sin storasyster som nästan är livrädd för att få lite vatten i ansiktet!!



Nu är det dax för sagoläsning och nattning av två trötta barn och mamma Mia kmmer antagligen att somna med barnen då jag sitter här och känner mig frusen och har ont i kroppen!!!!


Kram på er!!!!!



Av chokladpudding - 8 januari 2009 16:03

Jag har reggat mig på en sida som heter gratismode.se där man kan få presentkort till en massa butiker....helt gratis!!!!!

För mig låter det för bra för att vara sant, men nu har jag fattat att det funkar då jag läst i andras bloggar där folk håller på med just detta och får hem en massa presentkort. Så jag tänkte att jag skulle prova!!!

Kika in på länken nedan ;-)


http://www.gratismode.se/?c=33584





Tjing!!!


P.S Nu har snön försvunnit......så det härliga ögonblicket med barnen i snön varade bara en kort kort stund!!! :-(

Av chokladpudding - 8 januari 2009 11:39

Ungarna blev överlycklga när dom såg all snö som gjorde landskapet så fint.

Det va bara att käka frukost illa kvickt och sen ta på dem varma kläder och släppa ut dem :-)

 

Av chokladpudding - 7 januari 2009 15:44

Man borde dammat av sina gamla skridskor imorses innan man gick till jobbet....för satan i gatan va halt det vart!!!

Jag halkar givetvis på väg till tåget och tar emot med baken och ena armen och det gör fruktansvärt ont kan jag säga. Platt fall bara!!! Det va kl 05.30 på morgonen så det va ju ingen annan som såg min som tur är.

Jag tog kort korta osäkra steg efter det och kom tillslut fram till stationen.

Väl framme på jobbet tog jag en värktablett och jag kände inte av nån smärta mer....inte mer än att det högg till ibland.

Men när tabletten slutade verka senare på dagen så kände jag att ryggslutet värkte som bara den och jag blev tröttare och tröttare i ryggen.

Jag gick hem tidigare från jobbet och nu har jag hämtat barnen från dagis och nu har jag pöst ut mig i soffan och vilar ryggen.

Det va ju meningen att jag skulle tränat imorgon på min lediga dag, men det blir kanske inte så   :-(


Men jag åt faktiskt ingen semla idag.....hur jäkla sugen jag än va!!!!! :-)


Nä, nu skall jag lämna över datan till dottern som har upptäckt spel man kan spela på Bolibompas hemsida!!!! Tösen börjar bli stor!!!!


PUSS

Av chokladpudding - 6 januari 2009 08:20

Det är - 15,4 grader ute och det är kallt på golvet här hemma, men jag sitter i soffan uder ett täcke med sonen och tittar på Bolibompa. Dottern stannade kvar hos sina morföräldrar när vi hälsade på dem i söndags och åt middag.....men dom kommer hit med henne idag och då passar jag på att bjuda igen dem på middag hade jag tänkt. Det blir kokt potatis, stekt fläsk och löksås......mmmmmmm mumma :-)


Chefen på jobbet bestämde sig tillslut....efter en massa velande...att ha stängt idag. Han frågade mig i fredags om jag ville jobba idag, men jag sa ju att jag inte hade nån barnomsorg idag (då det räknas som en söndag) och att jag inte trodde att han skulle ha öppet.....men han ville ha öppet. Men igår  meddelade han att det skall vara stängt då han, efter lite efterforskning, insåg att nästan inga affärer har öppet idag endå.

Jag jobbar på ett gammalt anrikt konditori mitt i stan, där tanter från början av 1900-talet fikat med sina väninnor och män. Min förre chef som haft stället i drygt 28 år har alltid följt traditionerna med att ha söndagsstängt och stängt på storhelger och röda dagar,,,,så man kunde pusta ut och vara ledig med sin familj under sådana dagar.

Den nya ägaren är en ny generation och tänker visst nte alls i dom banorna.....han vill nog helst ha öppet för jämnan och tycker att vi kan jobba därefter. Ibland känns det som om att han inte tänker på (eller ens tror) att vi har ett liv utanför jobbet :-(


Imorgon är det ju vanlig dag igen och då skall dottern och sonen inte gå på samma dagis avdelning längre. Dom har gått i en blandad barngrupp innan men f.o.m imorgon skall sonen få börja på en småbansavdeling i en annan

byggnad (som bara  ligger ca 30 meterfrån  dotterns avdelning). Barnen som behövt barnomsorg under alla mellandagar och klämdagar nu har vistats på sonens nya dagis och jag har märkt att sonen inte har några problem alls att springa in dit när man kommer på morgonen så jag tror det kommer att gå bra.

Imorgon börjar vi även med semlor på jobbet.....och jäklar vad jag kommer att få kämpa för att inte glupska i mig dessa goda bakverk. Jag som ÄLSKAR semlor. Jag kommer antagligen att äta en av våra söta minisemlor imorgon....men sen får det vara nog, för jag har ju lovat mig själv att dra ner rejääääält på sånt där. På torsdag är jag ledig och då skall jag iväg till gymmet för att komma igång med träningen igen....det känns skönt


Nä, nu skall jag fixa frukost och sen skall jag väcka sambon och överraska med framdukat frukostbord :-)


Ha det bra allihopa.....och ta på er VARMT när ni går ut!!!!

Ovido - Quiz & Flashcards